diumenge, 25 de juny del 2023

Sobre l'AMPA

 

L’Associació de Mares i Pares d’ Alumnes (AMPA) agrupa les famílies dels alumnes de l’escola Santa Margarida de Quart i és una associació important dins de la comunitat educativa. Participa activament en la millora de la qualitat de l’ensenyament i per això col·labora amb el claustre de professors de l’escola. L’AMPA complementa el Projecte Educatiu de l’escola en molts aspectes no assumits, o tan sols parcialment, per l’Administració, i ho fa en estreta col·laboració amb els mestres.

L’AMPA està representada al Consell Escolar, màxim òrgan de decisió de l’escola.

L’AMPA fa aportacions econòmiques a l’escola. Compra material per l´escola com ara ordinadors, pissarres digitals, materials pels especialistes, i ajuda econòmicament en la realització d´algunes activitats i en les sortides escolars. Així mateix, una de les aportacions que més visualitza el treball de la Junta de l’AMPA és l’organització durant els curs escolar de les activitats extraescolars i de les tardes de lleure.

Des de l’AMPA també es gestiona la venda de llibres i material escolar. També planifica i gestiona la reutilització/socialització dels llibres de text.

La finalitat de l’AMPA, ja ho veieu, no és altra que col·laborar, en la mesura que és possible, en la qualitat i el bon funcionament de l’escola. Som una entitat plural, que treballa pel bé del centre i està oberta a totes les persones i opinions que vagin encaminades a millorar l’educació.

 

PELS NENS

Contracta una assegurança escolar per a cada nen soci de l’AMPA.

Organitza la ludoteca de 7:30 a 9 del matí i de 16:30 a 18:00h de la tarda.

Organitza les activitats extraescolars.

Coordina les tardes de lleure que es realitzen el juny quan hi ha jornada intensiva.

Col·labora econòmicament en la compra del material necessari per a l’educació dels nostres fills (llibres, fotocopiadora, armaris, pissarres digitals...).

Participa en el consell escolar.

 

PELS PARES

Subvenciona una part del preu de les excursions de l´escola en els nens socis de l’AMPA.

Gestiona la socialització dels llibres de text perquè els pares no hagin de fer una despesa tant important en la compra de llibres i preservar el medi.

Vetlla pels interessos dels pares en la compra dels xandalls.

Gestiona i realitza el seguiment de la compra de llibres i material escolar amb Comercial Llibres, S.L. 

Gestiona i sol·licita subvencions perquè algunes de les activitats que realitza l´AMPA resultin més econòmiques.

Elabora la informació que trobareu en aquesta web per mantenir-vos al dia.

 

LES FESTES

“Omple la panxa” al tió per Nadal.

Organitza la FESTA de final de curs on els pares, avis i demés familiars mengen i gaudeixin d’un espectacle infantil.

 

EN EL MENJADOR

L’AMPA fa temps que treballa i vetlla per millorar el servei de menjador, ja considerem que els migdies són també bons moments per educar a la mainada. Des del curs 2009/10 hem assumit la responsabilitat de la gestió i organització del menjador.


LES COMISIONS

Ens organitzem en grups de treball o comissions. Cada comissió reflexiona, organitza i gestiona un assumpte(extraescolars, socialització…)  i  es comparteixen i es prenen decisions  en les reunions mensuals de Junta que realitzem una vegada al mes. A finals d'any realitzem l'assemblea general en la qual presentem el balanç econòmic de l'any i les activitats extraescolars. També parlem del menjador escolar i de la socialització. I si hi ha algun tema prou interessant convidem a la direcció de l'escola.

                                   


Ens trobaràs cada primer dilluns de mes a l´escola a les 21:00 en les reunions de Junta.

Si ens vols conèixer, saber què fem i tens ganes de participar-hi ens pots venir a veure!! Les reunions estan obertes a tots els pares i mares socis de l´AMPA.

També pots contactar amb nosaltres enviant un correu electrònic a la següent adreça:  ampaquart@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada